donderdag, mei 09, 2013

Weinig kunst

We knopen een paar dagen Barcelona aan onze Mallorca trip. De stad ligt er weer prachtig bij en er zijn een paar indrukwekkende gebouwen bijgekomen sinds ons laatste bezoek hier. Maar druk is het wel. Massa's toeristen overal, met rugzak en plattegrond, zoals we ze voor ons huis in Amsterdam bij hordes zien lopen, op zoek naar Hermitage of Rembrandthuis. We voelen ons een van die horde, en dat zijn we ook als we tot vier maal aansluiten in de rij voor het Picasso museum. We willen hier echt graag naar binnen maar uren wachten in een smalle steeg hebben we er echt niet voor over.
Dus op naar het MACBA, het museum voor moderne kunst. Misschien zijn we nu verwend door het nieuwe Stedelijk, maar we vinden het hier erg tegenvallen. Het is een mooi gebouw maar er hangt weinig bijzonders. Niks eigenlijk, en zo erg kritisch zijn we toch ook niet.
We kunnen nog naar het Miro museum maar daar zien we op Mallorca al zoveel van dat we besluiten de kunst deze dagen te laten voor wat het is en ons te richten op de horeca.