zaterdag, maart 16, 2013

Scarlett Hooft Graafland

Sinds we in 2006 voor het eerst de foto's van Scarlett Hooft Graafland bij een expositie zagen komen we haar werk regelmatig tegen. Je herkent haar foto's direct. Meestal genomen op bijzondere plekken op de wereld, in kraakhelder weer en met iets vervreemdends in het landschap. Elke nieuwe serie van haar spreekt ons weer aan, dus wordt het tijd dat er iets van Scarlett aan de muur komt te hangen.
Vandaag kunnen we de foto "Coca Truck" ophalen bij Vous-etes-ici, de galerie die vorig jaar verhuisde van de Vijzelgracht naar het eindstation van het NDSM pontje in Noord. Het is een kleine print, 90 x 30 cm. In een strakke witte lijst met glasplaat. Heerlijk om daarvoor een spijker in het stucwerk te timmeren.
Inmiddels is er bij de galerie een nieuwe expositie van haar foto's, deze keer genomen in Madagaskar. Zitten ook prachtige platen bij. Interesse? Blok dan 21 april in je agenda, dan verteld Scarlet bij Vous-etes-ice alles over haar werk en laat ze een film zien hoe ze haar foto's maakt. Zie www.welikeart.nl voor details.
www.scarletthooftgraafland.nl