woensdag, januari 16, 2013

Geen Ane Brun

De Noorse Ane Brun in het Concertgebouw, met een hele rits violen achter zich, dat belooft wat. Maar Ane is ziek en zit dus gewoon in Noorwegen. Als snel in elkaar geknutseld alternatief  begeleid hetzelfde orkest vanavond Ruben Hein, Wouter Hamel en Kris Berry. Voor ons en de 10 cultuur minnende vrienden van Gerdrik en Marco geen reden om af te zeggen.
Ruben Hein bijt de spits af en die doet het geweldig. Het orkest en zijn stem komen door de unieke akoestiek echt goed uit de verf. Daarna komt Kris Berry in een sprookjesjurk de trap af. Leuke verschijning, maar wij worden niet heel enthousiast van haar geluid. En dat ze zulke onzin uitkraamt tussen de nummers door maakt het er niet beter op. Wouter Hamel maakt alles weer goed, dat is een rasartiest die zich in deze omgeving blijkbaar totaal op z'n gemak voelt.
Door de combinatie van deze drie kwamen Ruben, Kris en Wouter niet optimaal uit de verf. Als we moesten kiezen zouden we voor een lange avond met Ruben Hein gaan. De winst van vanavond zit 'm vooral in ons besluit om vaker naar dit prachtige Concertgebouw te gaan.