dinsdag, januari 25, 2011

Restaurant Stork

Weer een gave tent erbij in Amsterdam. In Noord weliswaar, maar daar doen ze hard hun best om bij de stad te gaan horen. Het getuigt van lef als je op dit troosteloze terrein in een maar liefst 1100m2 grote loods een visrestaurant durft te beginnen. Bij Stork hebben ze het goed aangepakt. Een joekel van een zinken bar deelt de ruimte in tweeën. De keuken is ook mega, en voor het grootste deel open. De raampartijen aan de voorkant zijn prachtig en geven mooi uitzicht op het druk bevaren IJ. Als straks de grote schuifdeuren open kunnen loopt het restaurant naadloos over in een terras aan het water waar ruimte is voor heel wat tafels.
Op de kaart staat één vleesgerecht, de rest komt uit zee.  Stork richt zich helemaal op visliefhebbers. De keuken is blijkbaar al goed ingewerkt, alles op ons bord klopt. De bediening is minder. Wel vriendelijk, maar erg onervaren en bij vragen over de vis blijken ze totaal niet te weten waar ze het over hebben. Opdienen en vooral afruimen gaat bijzonder klunzig. Beginnersfouten denk ik, als de Oeverloos straks weer in het water ligt komen we zeker terug voor wat oesters op het terras.
www.restaurantstork.nl