dinsdag, december 14, 2010

Koffieblog: George Deli

Op een soort vide boven de roltrappen naar Marqt in de Utrechtsestraat opende onlangs George Deli. De zaak ziet er gaaf uit, met een sfeer die hangt tussen een Parijse bistro en het New Yorkse Dean & Deluca.
We nestelen ons aan een van de krappe tafeltjes die veel te dicht op elkaar staan. Natuurlijk, in Parijs heb je ook niet veel ruimte in zo'n tent, maar hier zijn ze met de 'knusse' opstelling wat doorgeslagen. Zeker omdat de helft van het publiek z'n jas aanhoudt. De grote open ruimte blijkt moeilijk te verwarmen.
We bestellen twee koffie verkeerd. Na tien minuten brengt een warrige ober twee cappuccino met de mededeling dat we niet moeten gaan verzitten. Dit is niet onze bestelling maar hem overtuigen lukt niet. De koffie blijkt van Bazar, het koppel-verkoop merk van Heineken. Daar zijn we al niet enthousiast over. Dat de koffie lauw is helpt ook niet. Als daarna de tafel naast ons opnieuw bezet wordt krijgen de klanten direct twee koffie verkeerd voorgeschoteld. Ze hebben nog niks besteld, maar hebben wel zin in die koffie, die overduidelijk eigenlijk onze bestelling is. Kan gebeuren, maar de ober lost dit zo onprofessioneel op dat we de lunchkaart laten voor wat tie is en in de rij gaan staan om te betalen.
Laten we die lousy bediening en slechte koffie maar op nieuwigheid houden, want we hopen echt dat George het redt op deze aparte plek. Nog maar eens proberen als het wat minder druk is.