zaterdag, augustus 28, 2010

Geen Witteveen

Alles klopt bij Brasserie Witteveen, zou je denken. Een 8 van Johannes, een nieuw interieur van architecten-design bureau Concrete, en het management van IQ Creative, bekend van restaurants Supperclub, Nomads, Envy, Nevy en Vyne. Als je dan ook nog onderstaande foto's ziet denk je toch met een gerust hart te kunnen reserveren voor een relaxte zaterdagavond?
Bij de deur schrikken we al. Er staan minstens zes buggies in de entree. Hippe buggies, dat wel. We vinden het toch iets te makkelijk om direct om te draaien en laten ons gewillig naar de gereserveerde tafel leiden. Van zitten komt het niet, want we zien direct dat onze medegasten veel te bepalend zullen zijn voor de sfeer van deze avond. Er zitten wel ouders tussen, maar het merendeel van de eters blijkt hier onder de twaalf jaar. Natuurlijk, dat kan best eens gezellig zijn, maar niet nu! Wegwezen dus, voordat Sonja en Eric zo binnen komen. We lopen wel even netjes langs de ober om het uit te leggen:
"Sorry, maar we schrikken een beetje van al die kinderen hier. Ik denk dat we de reservering cancelen en later wel eens terugkomen. Die vrienden die zo komen hebben namelijk geen kids en zijn enorme kinderhaters, we kunnen dit ze echt niet aan doen."
"Oh, meneer, geeft niets hoor, ik kan het me zooooo goed voorstellen, ik zou hier ook niet blijven als ik u was."
Zo'n begripsvolle reactie verwacht je niet en we hebben een beetje medelijden met deze man, die nog de hele avond in die herrie moet werken. Gelukkig zijn er op de Ceintuurbaan genoeg alternatieven. Waar wij uiteindelijk terechtkomen? Zie het blog van nieuwe Blogspotter Sonja, klik hier.