zondag, juli 18, 2010

Record trip

Twee nachten op zee, dat heb je normaal gesproken echt nodig om de Lymfjord in het noorden van Denemarken te bereiken. Lillian wil het graag eens meemaken, maar heeft toch een knoop in haar maag bij vertrek. Het waait nog stevig. Wel uit de goede richting gelukkig. Eenmaal op zee is het even schrikken. Pittige golven en af en toe een breker aan dek. Max vindt het prachtig, die kan het niet ruig genoeg worden. Lillian wordt wat stilletjes. Maar de mijlen schieten onder de Felice door. Continue op 7,5 knoop, en regelmatig uitschieters over de 9! Dit schiet op.
Bij zonsondergang hebben we al 120 mijl achter de kiezen. Mijn plan om de nachtwacht voor m'n rekening te nemen gaat niet door omdat Lil het ook wil proberen. Ze stuift in het donker lekker door en zet zelfs 11,3 knoop op de teller, da's waanzinnig snel voor onze volgeladen boot. Ik slaap er prima op. En in mijn wacht houdt Max me wakker, die vind het zeilen onder de sterren heel speciaal en ziet hierin blijkbaar aanleiding voor bijzondere kuipgesprekken.
We blijven zo hard gaan dat de tweede nacht op zee niet eens nodig blijkt. Net voor zonsondergang van dag twee op zee lopen we Thyberon binnen. Een record trip, met een totally happy crew.