zondag, januari 10, 2010

Zondag Part Two

Agenda-technisch paste het Amstel-familie-kerstdiner beter in 2010. Het blijft een kerstdiner, en dat wij morgen gaan trouwen verandert daar niks aan. Dachten we...
M'n zussen slepen weer volle tassen en pannen de trap op. Volgens de traditie maakt iedereen een deel van het diner en nemen wij de drank voor onze rekening. Prima formule wat ons betreft.
Dat niemand aanstalten maakt om achter het aanrecht te staan verbaasd me in eerste instantie niets, er is ten slotte eerst nog een fles champagne te nekken. En dan gaat de bel. Lillian doet open. De stem herken ik niet. Misschien een oude vriendin van Lil, die wat minder gelukkig getimed binnenkomt? Het lijkt me het best om maar te doen alsof ik haar ken: 'Hoi, hoe is het met jou...' Maar Lil kent deze dame ook niet. Ze introduceert zichzelf als de kok van vanavond, die hier aan huis een vier-gangen-menu op gaat tuigen. Gaaf zeg, Edith en Anne hebben dit geregeld zonder dat we er ook maar iets van gemerkt hebben. De meegebrachte tassen uit Barneveld blijken allemaal leeg, kok Hanne sleept alles wat ze nodig heeft zelf mee.
Ideaal, deze Hanne. Behalve dat ze heerlijk kookt zorgt ze ook voor een prachtig gedekte tafel, een menu-kaart en een uitleg bij elk gerecht.
Topavond door www.uit-gekookt.nl en m'n lieve familie.