zaterdag, november 14, 2009

This is it

Naar de film op zaterdagmidag en toch geen kinderfilm? Dat kan; Max wil net zo graag naar de Michael Jackson film als wij, al is het even wennen om met een bak pop-corn de zaal in te lopen.
Joop heeft ons enthousiast gemaakt voor deze muziekfilm en als zelfs ex-punker Mijke de film gaaf vond moet het wel wat zijn.
Michael's aanloop naar zijn concertreeks in Londen wordt lekker Amerikaans in beeld gebracht. Met veel I love you's zien we vooral Jackson's mooie kanten. Nogal overdreven voor ons nuchtere Nederlanders, maar hier draait het natuurlijk niet om. This is it gaat over de muziek, en dat komt waanzinnig goed over door de vol open staande woofers van Tuschinski. Michael heeft die muziek in z'n lijf zitten, dat brengt de film mooi naar voren. Elke toon is overdacht, elk loopje is uitgemeten en elke hik in het tempo heeft een reden. Gaaf om te zien hoe hij alles tot in detail controleert. Maar Jackson blijft een wierdo. Misschien dat ik me gedurende de film daarom meer concentreer op het blonde meisje met de gitaar. Haar spetterende solo's zouden een hoogtepunt zijn voor zijn concerten. Wat een sound!
Thuis gaat direct de History CD weer op. Max zingt alle nummers fonetisch mee en grijpt bij het dansen elke twee minuten naar z'n kruis. 'Men in de miwwuh...'
Trailer.