zondag, november 22, 2009

Roots

Wijnbar Vinimio verdween al van deze plek voordat we er überhaupt heen konden gaan. Na weer een verbouwing zit nu Roots in dit grote pand op de hoek Van Wou - Stadhouderskade.
Toevallig zijn Kristien en Frans in hetzelfde weeekend even in Amsterdam. Overvolle agenda's laten alleen ruimte voor een gezamenlijke lunch. Bij Roots dus. Voor onze club van 8 blijkt reserveren achteraf overbodig, de zaak is op zondagmiddag nog ongezellig leeg. Jägermeister is overduidelijk hoofdsponsor hier. Het logo staat prominent boven de bar en overal hangen hertengeweien. Verder is de inrichting bruin en modern. Waar het precies aan ligt weet ik niet maar er hangt een sfeer alsof de zaak nog niet helemaal is afgebouwd.
De lunchkaart is simpel en het prijsniveau is niet hoog. De bestelde broodjes zien er bij het opdienen leuk uit maar de kwaliteit blijkt niks bijzonders. Het brood is klef, de uitsmijter is kaal en JW moet zoeken naar z'n kipfilet. Ainsley's hamburger is wel goed.
We hoorden eerder enthousiaste berichten over deze grote nieuwe zaak, maar wij geven het niet meer dan een zesje. Misschien 's avonds nog eens proberen, het zou best kunnen dat het dan gezelliger is.
Website Roots