zaterdag, juni 30, 2007

John Legend @ Westerpark

Het door JW geregelde sloeptochtje met de Oeverloos, ter ere van Ainsley's aankomst uit NY, moeten we vervroegd verlaten om op tijd bij de Westergasfabriek te zijn. Daar treed vanavond John Legend op. Lillian is fan van hem en ik ben het ook erg lekkere muziek gaan vinden.
De sfeer op het Westerpark terrein is relaxt, er komt duidelijk een leuk publiek op Legend af. Danielle en Eric zijn er ook, samen met Caroline. Met gemak vinden we een goeie plek op het grote grasveld. Niemand dringt voor, niemand maakt zich druk. En het halen van een biertje gaat probleemloos.
Als Legend opkomt blijft het rustig. In z'n witte pak kruipt hij achter de vleugel en begint gewoon te zingen. Bij de bekende nummers neuriƫn 17.500 (!) mensen zachtjes mee. Verder geen uitgelaten toestanden, helemaal prima zo. Dit type concert zou misschien nog beter tot z'n recht komen in een intieme zaal als Paradiso, met maar een paar honderd mensen. Toch hoop ik dat hier in het Westerpark meer concerten gaan komen. Klagende omwonenden moeten maar in Joure gaan wonen. Legend zingt zwoel de zwoele avond door. Dat moet je toch juist voor je deur willen hebben.